Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


De blauwe uier (64)
_
Wandeling Utrecht Terwijde 1 (26)
_

Kunstroute Alphen a/d Rijn 1 (42)
_
Rondje fiets (87)
_

Rondjes en tuin (18)
_
Kabouters in de sneeuw (39)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:38
_
Heelie Online

Door aard om 19:34
_
Aard Online

Door NicolaasP om 19:32
_
NicolaasP Online

Door SiebevanderBij om 19:29
_
SiebevanderBij Online

Door jeanneke1 om 19:28
_
Jeanneke1 Online

Door elvira om 19:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 19:22
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



Filodeeg gehaktrolletjes



Van sommige recepten krijg je tijdens het lezen al water in de mond. Wat ons betreft geldt dat voor deze van Ramon. Hij maakt namelijk rolletjes van filodeeg, met kruidig gehakt erin. Geserveerd op een zalig bedje van linzenpuree en opgeleukt met een frisse salade.

350 g rundergehakt

1 ui

2 tenen knoflook

1 tl sambal

3 el ketjap

2 el gember siroop

1 stuks trassi

Zout en peper

1 pak filodeeg

100 g gesmolten boter

Olijfolie

Sesamzaad

Linzenpuree

100 g gedroogde linzen

1 ui

1 teen knoflook

1 tl komijn

½ citroen

1 tomaat

Zout en peper

Salade

1 stuk feta kaas

2 rode uien

1 rode paprika

2 bosuitjes

¼ komkommer

1 tomaat

1 citroen

Klein beetje fijngehakte bladpeterselie

Zout en peper

Ingrediënten voor Filodeeg gehaktrolletjes

  • 350 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal
  • 3 el ketjap
  • 2 el gember siroop
  • 1 stuks trassi
  • Zout en peper
  • 1 pak filodeeg
  • 100 g gesmolten boter
  • Olijfolie
  • Sesamzaad

Linzenpuree

  • 100 g gedroogde linzen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijn
  • ½ citroen
  • 1 tomaat
  • Zout en peper

Salade

  • 1 stuk feta kaas
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • Klein beetje fijngehakte bladpeterselie
  • Zout en peper

*De omschrijving van dit gerecht kan iets afwijken van de bereiding op tv.

Aan de slag

  1. 1. 1

Snij de ui en knoflook fijn en bak deze aan in een klein beetje olie.

  1. 2. 2

Voeg de gehakt toe en rul deze bruin.

  1. 3. 3

Doe de rest van de ingrediënten erbij en kook net zo lang, dat het vocht bijna verdampt is.

  1. 4. 4

Laat de vulling helemaal koud worden.

  1. 5. 5

Leg een plakje filo deeg neer en smeer de helft in met gesmolten boter.

  1. 6. 6

Vouw de plak dubbel.

  1. 7. 7

Leg nu een beetje van de vulling onderaan de plak.

  1. 8. 8

Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen.

  1. 9. 9

Bestrijk de rest van de plak met de gesmolten boter en rol ze op.

  1. 10. 10

Leg ze op een bakplaat.

  1. 11. 11

Bestrijk ze met wat gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad.

  1. 12. 12

Bak ze in een voorverwarmde oven 20 minuten op 190 graden

  1. 13. 13

Snij de ui, knoflook en tomaat fijn.

  1. 14. 14

Doe ze in een pan en voeg gelijk de linzen er aan toe.

  1. 15. 15

Zet onder water en breng direct op smaak met zout en peper.

  1. 16. 16

Laat dit ongeveer 20 minuten koken.

  1. 17. 17

Als de linzen gaar zijn, pureer je alles in het pannetje.

  1. 18. 18

Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  1. 19. 19

Voor de salade, snij je alles in fijne blokjes en doe je het in een kom.

  1. 20. 20

Knijp er wat citroensap op uit en besprenkel met wat olijfolie.

  1. 21. 21

Breng op smaak met zout en peper.

  1. 22. 22

Doe een paar lepels van de linzenpuree in een bord.

  1. 23. 23

Spreid het een beetje uit.

  1. 24. 24

Doe hier de salade bovenop.

  1. 25. 25

Zet hier de rolletjes van filodeeg bovenop.

Eet smakelijk!


Ramon Brugman


BinnensteBuiten




Artikel links



Geplaatst op 06 april 2019 06:25 en 243 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
06 apr 2019 07:11
Deze bewaar ik ook zelf om uit te proberen. wie vind jij de beste/leukste kok van BinnensteBuiten