Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Dieren 2 (11)
_
Erasmusbrug (27)
_

Katwijk 2 op 26-11 (32)
_
De blauwe uier (64)
_

Utrechtse Heuvelrug 3 (18)
_
Vogelvreugd (69)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door moontje om 19:22
_
Moontje Online

Door elvira om 19:22
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online

Door hehety om 19:17
_
Hehety Online

Door Rosalina42 om 19:16
_
Rosalina42 Online





_

Andere artikelen



Dronken kip



Sharon maakt een heel vrolijk gerecht: koolrabipuree met 'dronken' kip. Zelf houdt ze het bij een watertje, maar dan wel één op smaak gebracht met fruit.

4 personen

Ingrediënten voor Dronken kip & koolrabipuree

  • 700 g kippendijen
  • 200 g champignons
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl rode wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 el (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder (of 1 blokje )
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Ingrediënten puree:

  • 400 g koolrabi
  • 400 g kruimige aardappels
  • 20 g roomboter
  • 1 dl kookroom
  • 1 bosje bieslook
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper/zout naar smaak

*De omschrijving van dit gerecht kan iets afwijken van de bereiding op tv.

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het bereiden van de kip. Verhit een hapjespan met een scheutje olie en een klontje roomboter. Snij het uitje klein en hak de knoflook fijn, fruit dit in de hapjespan en voeg de kippendijen eraan toe.

  2. 2

    Bak het goudbruin en blus het af met de rode wijn. Voeg de takjes rozemarijn en tijm eraan toe, net als de (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder en het laurierblad. Breng het op hoog vuur aan de kook.

  3. 3

    Was de winterpeen schoon en snij deze in dunne plakjes. Voeg deze toe aan de kip.

  4. 4

    Snij de tomaat in blokje en de champignons door vieren en voeg deze toe aan de pan. Laat alles ongeveer 25 min koken. Als de wijn is ingedikt, dan is je dronken kip bijna klaar.

  5. 5

    Verwijder de takjes rozemarijn, tijm en het laurierblad. Maak het af met wat vers gesneden platte peterselie.

  6. 6

    Dan ga ik verder met de bereiding van de puree. Schil en snij de koolrabi en de aardappels in blokjes van ongeveer 3 cm dik. Kook de koolrabi en aardappels met wat zout in ongeveer 15 min gaar.

  7. 7

    Giet het af en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Roer de boter er doorheen en beetje voor beetje de kookroom tot een smeuïge puree. Maak het af met wat vers gesneden bieslook en een snufje nootmuskaat.

Eet smakelijk!


Sharon de Miranda


BinnensteBuiten




Artikel links



Geplaatst op 06 maart 2019 06:30 en 416 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
06 mrt 2019 06:31
Dit moet nog even wachten, 2 dagen kip achterlijk is te veel van het goede, mss heeft die me vannacht wel dwars gezeten