Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


De blauwe of de groene kathedraal (15)
_
De blauwe uier (64)
_

Erasmusbrug (27)
_
11 december 2017 sneeuw (34)
_

2 daagse Spaubeek > Sittard deel 1 (25)
_
Schilderen les 1 (31)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Gevulde koeken



Waar denk je aan bij een ronde koek met een zoete vulling, een diameter van ongeveer tien cm en daarbovenop meestal een gehalveerd amandeltje? Tuurlijk! De gevulde koek, ook wel de vulkoek, gevuld heertje of gevulde herenkoek genoemd. Chef-kok en patissier Ramon laat je zien hoe je ze zelf maakt.

12 stuks

Ingrediënten voor Gevulde koeken

Ingrediënten

  • 220 g boter
  • 200 g basterd suiker wit
  • 1 citroen
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 400 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Ingrediënten amandelspijs

  • 250 g amandelen
  • 250 g suiker
  • 2 eieren
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1 ei
  • halve amandelen om mee te decoreren

Aan de slag

  1. 1

    Hoe maak je het deeg: doe de koude boter in een kom en meng daar met een mixer de suiker doorheen.

  2. 2

    Rasp de citroen en voeg het ei toe en meng er kort door heen.

  3. 3

    Doe de bloem, bakpoeder en zout erbij en kneed tot een deeg.

  4. 4

    Duw het deeg plat en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Voor de spijs: Doe de amandelen in een keukenmachine samen met de suiker.

  6. 6

    Draai tot het allemaal fijn poeder geworden is.

  7. 7

    Voeg de ei toe en het rasp van citroen.

  8. 8

    Doe de spijs in een spuitzak.

  9. 9

    Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee stukken.

  10. 10

    Kneed het heel kort door tot het soepel is.

  11. 11

    Rol het deeg uit en steek er rondjes uit.

  12. 12

    Leg deze (12 stuks) op een bakplaat met bakpapier.

  13. 13

    Spuit hier een flinke bal amandelspijs op.

  14. 14

    Rol het andere stuk deeg uit en steek hier ook ronde plakjes uit.

  15. 15

    Maak met een kwastje de randjes nat van het plakje wat op de bakplaat ligt.

  16. 16

    Leg het deksel-plakje deeg nu op de amandelspijs.

  17. 17

    Duw met je hand de spijs een beetje platter, zodat er een kleiner randje deeg ontstaat.

  18. 18

    Klop een eitje los om mee te strijken.

  19. 19

    Bestrijk de gevulde koek met wat ei strijksel.

  20. 20

    Duw voorzichtig wat halve amandelen vast op de koek.

  21. 21

    Strijk nogmaals met ei.

  22. 22

    Zet de gevulde koeken in een hete oven van 220 graden en bak ze ongeveer 15 minuten mooi goud bruin.

  23. 23

    Laat ze goed afkoelen.

Eet smakelijk!


Ramon Brugman


BinnensteBuiten






Geplaatst op 02 maart 2019 06:30 en 268 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
02 mrt 2019 06:30
Ik ben er gek op.

Ofsen  
02 mrt 2019 16:18
Als ik in het ziekenhuis voor controle moet, ga ik daarna altijd koffie drinken met een gevulde koek. ze zijn daar namelijk enorm groot. jammie.
_





_
Gast  02 mrt 2019 16:32
Vroeger bakte ik heel veel net als pa en ma. zelfs cursus fijne keuken gedaan. ik ben gek op bijna alles wat zoet is. alleen die rot darmen he...Catharina...dinsdag moet ik naar het ziekenhuis brrr.

Ofsen  
03 mrt 2019 12:31
Sterkte dinsdag. fijne zondag nog. mijn harde na 3 weken hoesten is eindelijk over.
_





_
Catharina71  
04 mrt 2019 07:34
Met dank, vandaag alles nog goed doornemen wat de mogelijkheden betreft, papieren invullen en morgen het gesprek....zwager ja ook een verhaal apart. stuur je wel een PB hier of elders.

C. hoest zich al 2 maanden de krampen. pufjes helpen ook niet veel.