Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


De Pier van Scheveningen (35)
_
Bommelzolder Zoeterwoude (32)
_

De liefde? (22)
_
Dudok en Passage Den Haag (34)
_

De grootste Kerststal van Europa (56)
_
2 daagse wandeling Sittard dag 2 deel 1 (40)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online

Door Adamm om 19:03
_
Adamm Online





_

Andere artikelen



driegangen-valentijnsmenu



Chef-kok Ramon Brugman maakt een driegangen-valentijnsmenu voor twee personen. Tijd is geen excuus, want dit is een 'snelle' maaltijd. Vooraf een carpaccio van rosbief, als hoofgerecht spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus en als dessert chocolade, karamel en krokante pinda's. Want: liefde hoeft niet ingewikkeld te zijn en van een lekker gerecht is nog nooit iemand slechter geworden.

2 personen

Ingrediënten voor Valentijnsdiner voor twee

Ingrediënten voor het voorgerecht:

carpaccio van rosbief met gepofte tomaatjes en citroenmayonaise

  • 100 g rosbief
  • 12 mini-tomaatjes
  • 1 stuks Parmezaanse kaas
  • 10 zwarte olijfjes
  • 4 takken basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème-fraîche
  • 1 citroen
  • Blaadjes sla
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Ingrediënten voor het hoofdgerecht:

Spaghetti met gehaktballetjes en tomaten saus

  • 200 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes peterselie

Ingrediënten tomatensaus

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten
  • 3 takken basilicum
  • 1 el honing
  • ½ citroen
  • 1 el tomatenpuree
  • Zout en peper

Ingrediënten spaghetti

  • 160 g spaghetti
  • 1 stuk Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor het dessert:

chocolade, karamel en krokante pinda’s.

  • 150 g ongezouten pinda’s
  • 100 g suiker
  • 30 ml eiwit

Ingrediënten karamel

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Ingrediënten chocolade

  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml room

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1. 1

Zet de oven aan op 200 graden.

  1. 2. 2

Leg de tomaatjes op een ovenschaal en doe er een paar druppels olijfolie op.

  1. 3. 3

Breng op smaak met zout en peper.

  1. 4. 4

Doe de tomaatjes ongeveer 8 min in de oven.

  1. 5. 5

Laat ze iets afkoelen.

  1. 6. 6

Leg de plakjes rosbief op een bordje.

  1. 7. 7

Meng de mayonaise met de crème-fraîche.

  1. 8. 8

Rasp er een beetje schil op van de citroen en voeg een klein beetje zout toe.

  1. 9. 9

Doe de mayonaise in een spuitzakje.

  1. 10. 10

Doe wat zout en peper op de rosbief.

  1. 11. 11

Leg de tomaatjes op de rosbief en snij de olijven in plakjes.

  1. 12. 12

Leg deze op de rosbief samen met de blaadjes basilicum en sla.

  1. 13. 13

Rasp er wat Parmezaan over en maak het af met een slinger van de citroenmayonaise.

  1. 14. 14

Snij de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan in een scheutje olijfolie.

  1. 15. 15

Meng de ingrediënten door elkaar en rol er balletjes van.

  1. 16. 16

Bak deze aan in een koekenpan.

  1. 17. 17

Snij de ui en knoflook fijn en bak ze aan in een scheutje olijfolie.

  1. 18. 18

Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe.

  1. 19. 19

Voeg ook de tomatenpuree, honing, sap van citroen toe en de blaadjes basilicum.

  1. 20. 20

Kook tot een saus en breng op smaak met zout en peper.

  1. 21. 21

Voeg de gehaktballetjes toe.

  1. 22. 22

Kook de spaghetti zoals staat vermeld op de verpakking

  1. 23. 23

Roer de spaghetti door de saus heen en serveer in een diep bord.

  1. 24. 24

Leg op de spaghetti een mooie tak basilicum en rasp er verse Parmezaanse kaas overheen.

  1. 25. 25

Meng de pinda’s en andere ingrediënten en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  1. 26. 26

Bak ze ongeveer 12 min op 170 graden, maar roer om de paar minuten de pinda’s om zodat ze regelmatig verkleuren. Als ze lichtbruin zijn, zijn ze goed.

  1. 27. 27

Kook het blikje gecondenseerde melk drie uur lang in een pan water.

  1. 28. 28

Laat dan afkoelen.

  1. 29. 29

Dit kun je makkelijk een paar dagen van te voren al maken.

  1. 30. 30

Als het koud is haal de karamel uit het blikje. Roer het glad.

  1. 31. 31

Hak de chocolade fijn.

  1. 32. 32

Breng de room aan de kook en haal het pannetje van het vuur af.

  1. 33. 33

Roer de chocolade er door heen net zo lang tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

  1. 34. 34

Giet de vulling in een glaasje. Laat ze afkoelen.

  1. 35. 35

Doe hier wat karamel bovenop en wat van de krokante pinda’s.

  1. 36. 36

Schaaf met een mes nog een paar krullen chocolade boven op het glaasje.

Eet smakelijk!


BinnensteBuiten








Geplaatst op 14 februari 2019 06:25 en 296 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
14 feb 2019 06:26
Zo snel als je het hem ziet doen doe ik een dag over....onbekende liefde die tijd is voorbij toch