Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Dieren 2 (11)
_
Ijsboerderij en meer (37)
_

De grootste Kerststal van Europa (56)
_
Den Haag (27)
_

De liefde? (22)
_
Rondjes en tuin (18)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door moontje om 19:22
_
Moontje Online

Door elvira om 19:22
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online

Door hehety om 19:17
_
Hehety Online

Door Rosalina42 om 19:16
_
Rosalina42 Online





_

Andere artikelen



Chinese loempia met loempiasaus



Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd en omdat het Chinees nieuwjaar is, maakt hij een Chinese loempia met de -naar eigen zeggen- lekkerste loempiasaus!

4 personen

Ingrediënten voor Chinese loempia met loempiasaus

Ingrediënten beslag voor het velletje.

  • 800 ml water
  • 400 g bloem
  • 1 el zout
  • 1 ei

Ingrediënten vulling

  • 200 g kippendijen
  • 400 g taugé
  • 1 prei
  • 1/2 winterpeen
  • 2 eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 stuk verse geraspte gember
  • 2 el oestersaus
  • 1 el suiker
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el sesamolie
  • Zout en peper

Ingrediënten loempiasaus

  • 5 stuks rode pepers
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 200 ml water
  • 120 ml azijn
  • 100 g suiker
  • 3 el gember siroop
  • 1 el aardappelzetmeel

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

Roer het water, de meel, het zout en het ei goed door elkaar en haal het beslag door een zeef.

  1. 2.

Laat het twee uur in de koelkast staan.

  1. 3.

Haal het wat van het beslag af en roer goed door.

  1. 4.

Bak nu een pannenkoek in een koekenpan maar laat ze niet verkleuren.

  1. 5.

Bewaar ze tussen theedoeken.

  1. 6.

Snij dan de kip in dunne slierten.

  1. 7.

Maak de wok heet. Doe er de sesamolie in en bak de kip hier in samen met de kerriepoeder, oestersaus en de geraspte gember.

  1. 8.

Haal alles uit de wok. Doe hier dan gelijk de twee eieren in en roer ze door.

  1. 9.

Voeg de kip weer toe en haal uit de pan.

  1. 10.

Zet een pan water op met een klein beetje zout.

  1. 11.

Was de taugé.

  1. 12.

Schil de wortel en rasp deze in dunne slierten.

  1. 13.

Snij de prei fijn.

  1. 14.

Blancheer de wortel en de prei ongeveer 1 minuut.

  1. 15.

Voeg dan de taugé toe voor ongeveer 30 seconden en giet alles af.

  1. 16.

Spoel de groenten gelijk koud onder de kraan.

  1. 17.

Laat ze goed uitlekken.

  1. 18.

Dep de groenten een beetje droog met een doek.

  1. 19.

Meng nu de groenten met de kip en het ei en breng op smaak met de rijstwijn, suiker, zout en peper

  1. 20.

Leg een loempia-vel op een theedoek.

  1. 21.

Leg in het midden een beste hoeveelheid vulling.

  1. 22.

Vouw de loempia dicht als een envelop en kwast met een beetje beslag telkens de naden dicht.

  1. 23.

Doe de frituurolie in de wok en laat heet worden tot 180 graden.

  1. 24.

Frituur de loempia aan beide kanten een paar minuten.

  1. 25.

Laat hem uit lekken op keukenpapier.

  1. 26.

Prik met een satéprikker een gaatje aan de zijkant, zodat de olie er goed uit kan lopen.

  1. 27.

Voor de loempiasaus, snij je de uien en knoflook fijn.

  1. 28.

Haal de zaadlijsten uit de pepers en snij ook de pepers fijn.

  1. 29.

Fruit de ui en knoflook even aan in een klein scheutje olie.

  1. 30.

Voeg ook de pepers toe. Blus het geheel af met het water en de azijn.

  1. 31.

Doe de suiker en de gember siroop erbij en breng aan de kook.

  1. 32.

Laat even zachtjes doorkoken. Maak een papje van het zetmeel met koud water en bind de saus af.

  1. 33.

Laat goed afkoelen.

Eet smakelijk!






Artikel links



Geplaatst op 06 februari 2019 06:02 en 270 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
06 feb 2019 06:03
Ooit een cursus "fijne keuken' gedaan...een ik receptenboek er aan over gehouden maar waar is dat gebleven