Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Den Bosch (24)
_
Beeldentuin met B & B (33)
_

Haarlem 1 (11)
_
Strand Katwijk (14)
_

Beestenspul (35)
_
Zondags thema Zoet (21)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online

Door hehety om 19:17
_
Hehety Online

Door Rosalina42 om 19:16
_
Rosalina42 Online

Door inemaartje om 19:16
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tympaan om 19:15
_
Tympaan Online





_

Andere artikelen



Stamppot winterpostelein & varkenshaas



Sharon maakt een heerlijke, winterse stamppot! Geen andijvie vandaag maar een vergeten groente: winterpostelein. Daarbij serveert ze een varkenshaasje in een speciale jus, deze heeft namelijk gebakken druiven.

4 personen

Ingrediënten voor Stamppot winterpostelein & varkenshaas

Ingrediënten stamppot:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 ml crème fraîche
  • 500 g winterpostelein
  • 1 ui
  • 1 el grove mosterd
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • peper

Ingrediënten varkenshaas:

  • 2 varkenshaasjes
  • 200 g druiven ( pitloos)
  • 10 g verse rozemarijn
  • 10 g verse tijm
  • 1 ui
  • 1 el groentebouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • roomboter

*De omschrijving van dit gerecht kan iets afwijken van de bereiding op tv.

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar. Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche tot puree.

  2. 2

    Bak de spekjes goudbruin. Snipper het uitje en bak deze glazig mee met de spekjes. Roer dit door de puree, samen met 1 el grove mosterd én de winterpostelein.

  3. 3

    Dan ga ik verder met de bereiding van de varkenshaasjes. Bak de varkenshaasjes in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaasjes nog 12 minuten.

  4. 4

    Neem de varkenshaasjes uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten rusten.

  5. 5

    Snipper de ui en smelt in een koekenpan een klontje roomboter. Fruit de ui glazig in de roomboter. Voeg de rozemarijn en de tijm toe aan de pan. Halveer ondertussen de druiven en bak deze vervolgens 2 min mee.

  6. 6

    Blus het af met de rode wijn en roer de tomatenpuree er goed doorheen. Voeg de groentebouillonpoeder toe en laat het inkoken tot de gewenste dikte.

Eet smakelijk!






Geplaatst op 05 februari 2019 06:14 en 230 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
05 feb 2019 06:14
Vergeten groente....ik herinner me van vroeger die grondsmaak....