Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina70
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

De Oude Rijn, de B & B en ...
22 maart 2019 07:18



WeidevogelVreugde
22 maart 2019 06:24





Fotoboeken


Kunstronde 1 (26)
_
Station Amstelveen (32)
_

Pro Arte 2 (21)
_
Strand Katwijk (14)
_

Botanische tuinen Utrecht 5 (30)
_
Zondags thema Zoet (21)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jutter om 02:14
_
Profielgegevens aangepast

Door jutter om 02:13
_
Profielgegevens aangepast

Door jjacqueline om 02:09
_
Jjacqueline Online

Door Hennyy om 02:07
_
Hennyy Online

Door jutter om 02:03
_
Jutter Online

Door Keesvi om 01:59
_
Keesvi Online

Door Ankyy om 01:24
_
Ankyy Online

Door Loes76 om 01:05
_
Loes76 Online





_

Andere artikelen



Zuurkool



Zuurkool is een bom van vitamine C. Per 100 gram wel 3 keer zoveel als een appel en bovendien zitter er ook maar weinig calorieën in. Daarnaast hebben de melkzuurbacteriën in de zuurkool probiotische eigenschappen (goed voor darmflora). Zuurkool is dus supergezond. Janny van der Heijden maakt de zuurkool met mosterd, maple syrup en kippendijen.

Ingrediënten:

Voor de zuurkool:

  • 8 verse zilveruitjes of enkele sjalotten
  • 75 gram spekblokjes
  • 500 gram zuurkool
  • enkele jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 milliliter (biologisch) appelsap
  • klein trosje druiven zonder pit
  • klontje boter
  • bieslook

Voor de kippendijen:

  • ongeveer 600 gram kippendijen
  • peper, zout
  • 2-3 eetlepels Dijonmosterd
  • 1 volle eetlepel maple syrup
  • allesbinder

Bereidingswijze:

Maak de uitjes schoon en snijd ze in vieren of in snippers. Bak de spekblokjes zachtjes uit in een hapjespan, voeg de uitjes toe en fruit enkele minuten mee. Pluk de zuurkool los en voeg aan de pan toe, Schenk hierbij het appelsap en voeg de jeneverbessen en laurierblaadjes toe. Neem de druiven van de tros verdeel over de zuurkool en leg een deksel schuin op de pan. Laat zachtjes stoven.

Kruid intussen de kip met zout en peper en meng mosterd en maple syrup. Bestrijk de stukken kip hiermee (houd eventueel rest achter) en bak de kip in boter gaar. Neem de kip uit de pan en houd warm Blus de pan met water en roer alle aanbaksels los. Voeg de rest van het mosterdmengsel hier aan toe en warm door. Bind eventueel met een beetje allesbinder.

Schep de zuurkool op de borden, verdeel hierover de kip en bedruppel met de saus. Knip hierboven wat bieslook klein.

(Bron: Janny van der Heijden)






Geplaatst op 12 januari 2019 06:51 en 169 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina70  
12 jan 2019 06:51
Ik heb me laten vertellen dat het voor hartpatienten niet goed is