Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Illustraties (10)
_
2 daagse wandeling Sittard dag 2 deel 4 (25)
_

Zootje ongeregeld (68)
_
Amsterdam (29)
_

Rondje op de fiets (28)
_
Keizerstraat Scheveningen (43)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online

Door Adamm om 19:03
_
Adamm Online

Door RoeldeHaan om 19:02
_
RoeldeHaan Online

Door Loezie om 19:02
_
Loezie Online





_

Andere artikelen



Spätzle met Hongaarse kip



Trek de skikleding maar uit de kast en jodel even hard: chef-kok Ramon Brugman maakt namelijk Spätzle. Deze deegsliertjes zijn vergelijkbaar met pasta en noedels en afkomstig uit het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Ramon maakt een betaalbare maaltijd waar je je vingers bij aflikt: Spätzle met Hongaarse kip in roomsaus en koolsalade met kummel.

4 personen

Ingrediënten voor Spätzle met Hongaarse kip

Spätzle

  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 125 ml water
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bos peterselie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Koolsalade

  • 200 g gesneden witte kool
  • 100 g suiker
  • 6 el azijn
  • 2 tl kummelzaadjes.
  • Zout en peper

Kip in paprikaroomsaus

  • 300 g kippendijenfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 3 à 4 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 ml zure room
  • 1/2 bos peterselie
  • Zout en peper



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

Meng voor de spätzle de bloem, het zout, de eieren en het water goed door elkaar. Breng een pan water aan de kook met een beetje zout erin.

  1. 2

Neem een grove zeef of een bak met gaatjes en doe hier het beslag in. Wrijf met een krabbertje het beslag in de pan met kokend water. Als het drijft kun je het er voorzichtig uit scheppen met een draadspaan.

  1. 3

Snij dan de de ui en knoflook fijn. Bak in een scheutje olijfolie.

  1. 4

Voeg de spätzle toe en bak ze goed aan. Strooi op het laatst gesneden peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

  1. 5

Rooster de kummelzaadjes in een droge pan.

  1. 6

Doe de suiker, zout, peper en azijn bij de kool en masseer deze goed in. Doe dit in een kom en leg er een bord bovenop. Zet de kom een uur weg.

  1. 7

Snij de kip, ui, knoflook, paprika en tomaten klein.

  1. 8

Zet de ui en knoflook aan in een beetje olie. Voeg daarna de kip toe en bak goed aan.

  1. 9

Doe ook de paprika erbij en daarna de tomaten.

  1. 10

Als de tomaten zacht zijn voeg je de tomaten puree, rode peper en paprika poeder toe. Kook ongeveer 10 minuten.

  1. 11

Hak de peterselie en voeg deze samen met de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Kook in tot saus dikte.

  1. 12

Doe een schep van de spätzle in een bord en doe daar een schep van de kip overheen. Serveer de salade ernaast.


Eet smakelijk!

Ramon van BinnensteBuiten






Geplaatst op 15 december 2018 06:09 en 176 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
15 dec 2018 06:10
Nou dat zou ik best wel willen...mijn skikleding hangt nog op zolder met een beetje oefenen de hele dag op een berg en dan dit gerecht