Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


De Pier van Scheveningen (35)
_
Rotterdam (28)
_

Boulevard en havenhoofd (41)
_
Scheepjeskerk (36)
_

Kunstronde 1 (26)
_
Amsterdam (29)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jeanneke1 om 19:28
_
Jeanneke1 Online

Door elvira om 19:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 19:22
_
Moontje Online

Door elvira om 19:22
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online





_

Andere artikelen



Pilaf met cashewnoten



Ongeroosterde cashewnoten zijn het lekkerst voor dit gerecht. Kleur ze vlak voor het serveren even in een droge koekenpan op laag vuur. Zijn de cashewnoten al gebrand en gezouten? Hak deze dan alleen grof voor ze over de pilaf te strooien.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 350 gram (langkorrel) rijst
  • ongeveer 400 gram kalkoenfilet, in repen of blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • chilipoeder
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje steranijs
  • 5-6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 50 gram cashewnoten
  • 25 gram gepelde pistaches of gerookte amandelen
  • eventueel gehakte peterselie of koriander om te bestrooien

Bereidingswijze:

Spoel de rijst eventueel in een zeef af en laat de korrels uitlekken.

Verhit de olie of boter om in te bakken. Bak de reepjes of blokjes kalkoen al omscheppend 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en fruit vervolgens in dezelfde pan de uisnippers 2 minuten. Bestrooi ze met de kerrie en koriander en fruit nog even kort. Voeg indien nodig wat extra olie of boter aan de pan toe en strooi de rijst in de pan.

Schep de rijst om tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai de warmtebron laag, roer het kaneelstokje, de rozijnen en stukjes abrikoos erdoor en leg een deksel op de pan. Laat in 20- 25 minuten zachtjes gaar worden. Warm de laatste paar minuten de stukjes kalkoen mee.

Rooster vlak voor het serveren de cashewnoten in een droge koekenpan en strooi ze met de pistaches en amandelen over de gare pilaf eventueel samen met de gehakte kruiden.

(Bron: Janny van der Heijden)






Geplaatst op 01 december 2018 06:18 en 285 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
01 dec 2018 06:20
Met hier en daar wat vervangen bewaar ik deze om uit te proberen...eerdaags begint Heel Holland Bakt weer. ook een kijker? ik niet zo.

Ofsen  
01 dec 2018 16:17
Ziet er goed uit. ik kijk geen DWDD geen boer zoekt vrouw en geen Holland bakt.
_





_
Catharina71  
01 dec 2018 16:32
Gaat ook om het recept niet naar welke tv programma's je wel of niet kijkt. ik zoek de recepten op.

Ofsen  
02 dec 2018 14:21
Klopt. maar je verwijst naar Janny van der Heijden en die zit bij Holland bakt en bij Max elke keer.
_





_
Catharina71  
02 dec 2018 15:06
En vervolgens kun je haar recepten buiten die programma's vinden wat ik dan doe