Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Katwijk (17)
_
Den Bosch (24)
_

Sittard (51)
_
De Wilck (56)
_

2 daagse Spaubeek > Sittard deel 2 (25)
_
2 daagse wandeling Sittard dag 2 deel 4 (25)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Tympaan om 19:15
_
Tympaan Online

Door elvira om 19:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 19:14
_
Annemarie. Online

Door inemaartje om 19:13
_
Inemaartje Online

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Witlofstamppot



Stamppot saai? Niet als het aan chef-kok Sharon de Miranda ligt. Zij pimpt haar witlofstamppot: ze doet er mais in en serveert het met gestoofde champignons die zijn afgeblust met calvados en gebonden met gorgonzola. Een heerlijke variatie als je eens stamppot-anders wil.

4 personen

Ingrediënten voor Witlofstamppot

Stamppot

  • 500 g kruimige aardappels
  • 6 stronken witlof
  • 20 g roomboter
  • 200 g crème fraîche
  • ½ el grove mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g gekookte maiskorrels

Stoofpotje

  • 800 g champignons
  • 100 ml calvados
  • 1 bosje platte peterselie
  • 100 g gorgonzola
  • 1 ui
  • 10 g roomboter



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

Begin met het bereiden van de witlofstamppot. Schil en was de aardappelen schoon. Snijd deze door vieren en kook de aardappels gaar.

Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Neem de helft van de roomboter en bak de witlof kort in een koekenpan, ongeveer 2 minuten.

Stamp de aardappels tot puree samen met de crème fraîche, mosterd, roomboter en een snufje nootmuskaat.

Snij de bieslook fijn en roer deze door de puree samen met de gebakken witlof en de maiskorrels.

Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan met de roomboter, totdat ze glazig zijn.

Snij de champignons door vieren en voeg ze bij de gebakken ui totdat ze goudbruin zijn. Blus de champignons af met de calvados en laat het 2 minuten op middelhoog vuur stoven.

7

Verspreid de gorgonzola erover en laat het vervolgens nog 3 minuten stoven.

8

Als laatste hak je de peterselie fijn en voeg je deze eraan toe. Serveer de stamppot met daarbij wat van de gestoofde champignons met calvados en gorgonzola.

Eet smakelijk!

Sharon van BinnensteBuiten






Geplaatst op 17 november 2018 07:17 en 329 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
17 nov 2018 07:18
Ook deze komt op mijn lijst

Gast  17 nov 2018 10:17
Déze ga ik eens proberen. Bedankt voor het delen.

Willemijn
_





_
Catharina71  
17 nov 2018 10:32
Leuk Willemijn, ben het ook van plan. ik dacht even een felicitatie maar nee welkom hier trouwens.