Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


2-daagse Spaubeek > Sittard 4 (46)
_
Boulevard en havenhoofd (41)
_

Verval (39)
_
11 december 2017 sneeuw (34)
_

Illustraties (10)
_
Utrechtse Heuvelrug 2 (35)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 19:16
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tympaan om 19:15
_
Tympaan Online

Door elvira om 19:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 19:14
_
Annemarie. Online

Door inemaartje om 19:13
_
Inemaartje Online

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Ovenschotel met zoete aardappel en rundergehakt



Verwarm de oven maar vast voor: chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle ovenschotel met zoete aardappel, rundergehakt, prei en champignons. Boordevol groenten, maar eh... vertel dat niet aan de kinderen!

4 personen

Ingrediënten voor Ovenschotel met zoete aardappel en rundergehakt

  • 6 zoete aardappels
  • 700 g rundergehakt
  • 250 g champignons
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 250 g crème fraîche
  • olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Schil de zoete aardappels en was deze schoon. Snij de helft in kleine blokjes en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Snij de andere helft van de zoete aardappelen in plakjes van ongeveer een ½ cm dik.

  2. 2

    Rul het gehakt goudbruin samen de vijfkruidenpoeder en de kaneelpoeder. Voeg de tomatenpuree eraan toe.

  3. 3

    Snij de champignons in plakjes en bak deze 2 minuten mee. Maak ondertussen de preien schoon en snij deze in halve ringen van ongeveer 1 cm dik. Bak de prei ook 2 minuten mee.

  4. 4

    Besprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en verspreid over de bodem de plakjes zoete aardappel. Daarover verspreid je het gehaktmengsel.

  5. 5

    Voeg aan de gekookte zoete aardappels de crème fraîche, een snufje zout en een gehakt teentje knoflook toe en stamp het geheel samen met een stamper tot puree. Smeer de puree uit over het gehaktmengsel en bak het gerecht in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Als de ovenschotel klaar is, snijd je de bieslook fijn en strooi je deze eroverheen samen met een snufje nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Sharon BinnensteBuiten






Geplaatst op 14 november 2018 06:05 en 328 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
14 nov 2018 06:05
Zelf ben ik gek op ovenschotels dus deze gaat op de lijst.

Gribou---Greet  
14 nov 2018 18:02
Deze lijkt heel veel op het recept dat ik heb , alleen de prei zit daar niet in maar spitskool .
_





_
Catharina71  
15 nov 2018 05:59
Lijkt me ook lekker