Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Hoek van Holland 1 (28)
_
Haarlem 1 (11)
_

Station Amstelveen (32)
_
Katwijk aan Zee (50)
_

2-daagse Spaubeek > Sittard 5 (37)
_
De herder en zijn kudde (22)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jeanneke1 om 19:28
_
Jeanneke1 Online

Door elvira om 19:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 19:22
_
Moontje Online

Door elvira om 19:22
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online





_

Andere artikelen



Witlof in roomsaus met aardappelen en een gehaktbal



Een klassieke, Hollandse, betaalbare maaltijd zet chef-kok Sharon de Miranda vandaag op tafel: gebakken aardappels, witlof in roomsaus én een gehaktbal. Maar niet alleen de gehaktbal, ook de witlof en de aardappels ontkomen niet aan de Sharon-twist: klassiek, maar dan net even anders dus.

4 personen

Ingrediënten voor Witlof in roomsaus met aardappelen en een gehaktbal

  • 600 g gehakt half om half
  • 2 eieren
  • 1 el grove mosterd
  • 2 bosjes peterselie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 ui
  • 4 el paneermeel
  • peper
  • zout
  • roomboter
  • 1 bouillonblokje
  • 4 stronken witlof
  • 1 limoen
  • 2 dl kookroom
  • 1 k vastkokende aardappels
  • 1 tl kerriepoeder

Wat drinken we er bij? Thee met gember / kaneelstokje/ schijfje citroen



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. Kneed dit vervolgens samen met de eieren, het paneermeel, peper, zout nootmuskaat en de grove mosterd. Als alles goed gemengd is draai je er ballen van.

  2. 2

    Smelt in een hapjes pan een flinke klont roomboter en braad de ballen rond om mooi goudbruin. Blus het af met een kopje water en verkruimel een bouillonblokje erbij voor de aller lekkerste jus! Laat het daarna nog op een laag vuurtje 15 min stoven.

  3. 3

    Verwijder de lelijke blaadjes van de witlof en snij de lof vervolgens in 4 stukken. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak op laag vuur de witlof zachtjes aan.

  4. 4

    Rasp de schil van de limoen en doe dit in een bakje, dit gebruik je later. Snij de geraspte limoen doormidden en knijp het sap van de limoen uit over de lof. Plaats een deksel op de pan en laat dit 5 min stoven.

  5. 5

    Vervolgens voeg je de kookroom eraan toe samen met wat peper en zout naar smaak en kook je dit 15 min op een laag vuurtje zonder deksel. Na de 15 min verwijder je de pan van het vuur en roer je de limoenrasp en wat gesneden peterselie doorheen.

  6. 6

    Schil en was de aardappels. Snij deze vervolgens in partjes en kook ze gaar. Giet ze af en plaats de gekookte aardappels weer terug op het vuur zodat het overige vocht kan verdampen.

  7. 7

    Verhit in een koekenpan een klontje roomboter en bak de aardappelpartjes met wat peper, zout en een klein beetje kerriepoeder goudbruin krokant.

Eet smakelijk!

Sharon de Miranda

BinnensteBuiten






Geplaatst op 11 april 2018 07:00 en 518 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
11 apr 2018 07:01
Zo maak je alles lekker.....met roomboter