Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Kunstronde 1 (26)
_
De liefde? (22)
_

De herder en zijn kudde (22)
_
De blauwe of de groene kathedraal (15)
_

Veere (31)
_
Katwijk aan Zee (50)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online

Door Adamm om 19:03
_
Adamm Online

Door RoeldeHaan om 19:02
_
RoeldeHaan Online





_

Andere artikelen



Matzes



Tijdens het Joodse paasfeest, Pesach, herdenken de joden de bevrijding van de slavernij in Egypte. Vlak voor hun vertrek moesten de joden toen snel brood bakken, zonder er zuurdesem aan toe te voegen. Daardoor kon het niet rijzen. Om die tijd van slavernij, en de bevrijding door God, te herdenken eten joden tijdens Pesach geen gerezen brood maar matses.

Annemarie Pronk maakt matzes en laat zien hoe je er net even een originele draai aan kan geven. Bekijk de video en lees hieronder wat je nodig hebt om deze heerlijke matzes te maken. Veel succes en eet smakelijk!

7 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Wachttijd: -

Ingrediënten

Deeg matzes:
225 g bloem
130 g water
1 tl olijfolie
½ tl zout

Karamelsaus:
150 g fijne kristalsuiker
50 ml water

125 ml slagroom 

40 g roomboter
40 g witte chocoladedruppels (of fijngehakte reep witte chocolade)
snuf zout

overige topping:
75 g ongezouten cashewnoten
2 el acaciahoning
Zeezoutvlokken
150 g pure chocoladedruppels (of een reep in stukjes)
50 g gepelde ongezouten pistachenootjes

Materialen:
Bakpapier, pan met dikke bodem

Bereiding

Matzes:
Kneed in een grote kom bloem, zout, olijfolie en water kort tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten onder plasticfolie.

Karamelsaus:
Doe de suiker met het water in een pan met een dikke bodem en laat op een middelhoog vuur karamelliseren. Verwarm de slagroom en voeg in één keer toe zodra de karamel een mooie reebruine kleur heeft. (Pas op: het kan gaan borrelen en een beetje omhoog komen). Blijf roeren en verwarmen totdat alle karamel is opgelost. Voeg dan de boter en de chocolade toe en roer tot een gladde saus. Laat afkoelen.

Als de afgekoelde saus erg dik is, verdun het dan met een scheutje slagroom. De karamel moet dik vloeibaar zijn.

Matzes bakken:
Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 7 stukken, maak bolletjes en rol ze uit tot dunne ronde deegplakken.
Prik met een vork veel gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 5 minuten tot de bovenkant lichtbruin kleurt, keer de matzes om en bak nog ongeveer 2 minuten (Let op: gaat ineens heel hard).

Honingzeezoutcashewnoten
Rooster de cashewnoten in een koekenpan, voeg de honing toe. Laat karamelliseren en doe de noten over op een met bakpapier beklede plaat of schaal. Bestrooi met wat zoutvlokken en laat afkoelen en uitharden.

Besmeren en bestrooien:
Besmeer elke matze met een laagje karamel en bak ze in de oven nog ongeveer 5 minuten op 175 °C. Bestrooi direct uit de oven met wat chocolade, wacht even 2 minuten en smeer de chocolade dan uit. Hak de pistachenootjes, breek of hak de honingzeezoutcashewnoten en strooi ze over de chocoladekaramelmatzes.

Bron: VanHarte






Geplaatst op 29 maart 2018 06:08 en 352 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
29 mrt 2018 06:08
De gewone zonder toeters en bellen alleen met boter en suiker, ook goed.

Gribou---Greet  
29 mrt 2018 17:45
Jaren geleden wel gegeten , kreeg ik toen van een buurvrouw die ze zelf maakte .
Ik zie ze nu volop in de winkel maar heb niet de behoefte om ze te kopen .
Calorie rijk recept wat ik hier boven lees.
_





_
Catharina71  
30 mrt 2018 07:04
Lekker luchtig zonder toeters en bellen als tussendoortje.