Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Zondags thema zaden en pitten (20)
_
Kunstronde 1 (26)
_

TipTop (36)
_
Utrechtse Heuvelrug 3 (18)
_

Zondags thema Zoet (21)
_
2 daagse wandeling Sittard dag 2 deel 2 (36)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanRutgers om 19:19
_
JanRutgers Online

Door elvira om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GerardS om 19:17
_
GerardS Online

Door hehety om 19:17
_
Hehety Online

Door Rosalina42 om 19:16
_
Rosalina42 Online

Door inemaartje om 19:16
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tympaan om 19:15
_
Tympaan Online





_

Andere artikelen



Kniepertjes



Rolletjes, ook wel nieuwjaarsrolletjes genoemd

Zelf rolletjes bakken

Er zijn veel verschillende recepten voor rolletjes te vinden. Twee succesrecepten wil ik graag met u delen. Het Drentse recept voor rolletjes is een recept dat bijzonder lekkere rolletjes oplevert. Het is echter ook een recept dat om precisie vraagt.
Het Twentse recept is wat sneller te maken en vraagt wat minder van het beslag. Dit recept is daarom ook prima te gebruiken om vooraf het beslag te maken en op locatie, bijvoorbeeld op een Kerstmarkt, de rolletjes te bakken.

Drents recept voor rolletjes (90-100 stuks)

- 2 eieren
- 250 gram roomboter (laten smelten, maar niet bruisen)
- 500 gram gezeefde bloem (liefst Koopmans kristalbloem)
- 500 gram witte basterdsuiker
- 4 pakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels anijspoeder
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- iets zout
- 3 dl. koud water

De basterdsuiker, vanillesuiker, anijspoeder, zout en de eieren mixen. De boter licht smelten en er bij voegen. Gezeefde bloem er doorheen roeren en water toevoegen tot het beslag ongeveer de dikte heeft van vla (ongeveer 3 dl. water gebruiken). Met een eetlepel het beslag in het wafelijzer scheppen en ongeveer 45 seconden laten bakken. Het wafeltje met een (houten) vork uit het ijzer halen en direct om een stokje rollen. Goed laten afkoelen zodat het rolletje knapperig wordt.

Twents recept voor rolletjes (90-100 stuks)

- 200 gram boter (laten smelten, maar niet bruisen)
- 2 eieren
- 2 eetlepels anijspoeder (van fijngemalen anijsblokjes)
- 1 eetlepel kaneel
- 500 gram gele basterdsuiker
- 500 gram bloem
- 8 dl. water Optioneel:
-1/2 borrelglaasje vieux of cognac

De eieren loskloppen met de vanillesuiker, het anijspoeder en de kaneel. Optioneel de vieux of de cognac toevoegen. De gesmolten boter er door roeren, daarna de basterdsuiker er bij doen. De gezeefde bloem toevoegen, daarna het water tot het beslag ongeveer de dikte heeft van pannenkoekenbeslag (ongeveer 8 dl. water gebruiken). Met een juslepel het beslag in het wafelijzer scheppen en ongeveer 45 seconden laten bakken. Het wafeltje met een (houten) vork uit het ijzer halen en direct om een stokje rollen. Goed laten afkoelen zodat het rolletje knapperig wordt.






Geplaatst op 01 januari 2018 15:14 en 239 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
01 jan 2018 15:16
Afgelopen week zag ik in BinnensteBuiten een van de koks met een typische lekkernij voor Nieuwjaar. alleen het filmpje is te zien en helemaal vergeten dit recept bijtijds hier te melden.

Gribou---Greet  
01 jan 2018 18:27
Kniepertjes en rolletjes ..... deze werden elk jaar tussen kerst en oud en nieuw bij ons thuis gebakken , was een leuke bezigheid zo met een aantal rondom de tafel deze koekjes bakken .
Tot vorig jaar aan toe heb ik ze ook elk jaar gebakken naar het recept
dat mijn moeder altijd gebruikte dat wijkt iets af van de door jou beschreven recepten.

Er zit een verhaaltje vast aan deze typische oud en nieuw lekkernij ...
het kniepertje ( plat koekje ) dat is het jaar dat achter ons ligt , dat boek is open , het rolletje is voor het jaar dat voor ons ligt , dat boek is nog dicht .

groetjes Greet
_





_
Marianne  
01 jan 2018 20:44
En dan het hete rolletje om de steel van een pollepel oprollen.. ik héb wat fikken gebrand al doende!

Catharina71  
02 jan 2018 06:35
Kijk eens aan de Groningers reageren, niet massaal nee zeg stel je voor, de echte Greet, toen ik dit laatst zag op tv wist ik niet wat er achter zat, met een half oor en oog luisterde en keek ik er naar en vergat het tot ik bij jou die foto zag en o ja het recept wilde ik dus eerder plaatsen. geen Gronings recept dus.

om de tafel koekjes bakken net zoiets als gourmetten en fonduën, dat laatste overigens 1e Kerstdag gedaan. leuk jouw herinnering

moet plat zijn las ik ook ergens ja geweest en wat komen gaat open leuk hoor en bedankt.

wie weet voor 18/19 zelf eens maken.
_





_
Catharina71  
02 jan 2018 06:35
Pyromaan hou jij je maar bij het Haagse Hopje dan