Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Illustraties (10)
_
Buitenplaats Jan en Joke Lourier (42)
_

Dudok en Passage Den Haag (34)
_
De blauwe uier (64)
_

Utrechtse Heuvelrug 1 (40)
_
Prielenbos en 't Geertje (41)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Goulashsoep met mini saucijzenbroodjes



Chef-kok Ramon Brugman heeft trek in een stevige maaltijd. En dat wordt een goedgevulde goulashsoep met onder andere winterpenen, paprika, courgettes, uien en tomaten. Daarbij een salade van rode biet en appel. En omdat Ramon het bakken niet kan laten: ook zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Loopt het water je al in de mond?4 personen

Ingrediënten voor Goulashsoep met mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten voor de saucijzenbroodjes:

  • 4 plakjes korstdeeg/ bladerdeeg
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 bos gesneden peterselie
  • 1 theelepel sambal
  • zout/peper
  • 1 ei (om mee te strijken)

Ingrediënten voor de bietensalade:

  • 4 gekookte rode bieten
  • 1 zure appel
  • 1/4 bosje bieslook
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Ingrediënten voor de goulashsoep:

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 aardappelen
  • 2 winterpenen
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 3 grote tomaten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 1/2 bos peterselie
  • 100 ml crème fraîche

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 210 graden.

  2. 2

    Snij alle groenten in kleine blokjes. Zet de uien een knoflook aan in een klein beetje olijfolie.

  3. 3

    Voeg de bloem, paprika poeder, komijn en chilipoeder toe en roer dit even goed door. Voeg nu een scheut water toe en roer tot het een gladde massa geeft. Voeg daarna nog ongeveer 2l water toe. Roer goed door elkaar.

  4. 4

    Nu kan de wortel, laurier, tijm, peper en zout bij het mengsel. Breng zachtjes aan de kook. Als het bijna kookt, voeg je de rest van de groenten en de aardappel toe. Laat dit zachtjes doorkoken.

  5. 5

    Als de soep goed is, voeg je de gehakte peterselie toe.

  6. 6

    Doe een lepel crème fraîche boven op de soep als je deze in een kommetje schept.

  7. 7

    Maak nu de saucijzenbroodjes. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een pan met een klein beetje olijfolie. Laat afkoelen.

  8. 8

    Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes korstdeeg/bladerdeeg op de keuken tafel en prik ze in met een vork.

  9. 9

    Doe de vulling in een spuitzak en spuit een baan van het gehakt op het plakje korstdeeg.

  10. 10

    Strijk met een kwast een beetje losgeklopt ei op het randje van het korstdeeg. Vouw het plakje dicht en duw de randjes goed vast met een vork. Snij het saucijzenbroodje in twee stukken.

  11. 11

    Leg de gesneden stukjes op een bakplaat en strijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei. Bak ze af in een oven op 210 graden, ongeveer 20 minuten. De saucijzenbroodjes zijn gaar als de zijkant van het korstdeeg/bladerdeeg knapperig aanvoelt.

  12. 12

    Maak nu de bietensalade. Rasp de bietjes en de appel met een grove rasp.

  13. 13

    Snij de bieslook fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een schaaltje.

Eet smakelijk!

Bron BinnensteBuiten






Artikel links



Geplaatst op 13 december 2017 06:47 en 334 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
13 dec 2017 06:48
Ga er maar aan staan.