Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Wandeling Utrecht Terwijde 1 (26)
_
Botanische tuinen Utrecht 5 (30)
_

Katwijk aan Zee 2 (43)
_
Den Bosch (24)
_

De blauwe of de groene kathedraal (15)
_
Strand Katwijk (43)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door inemaartje om 19:13
_
Inemaartje Online

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Borstplaat Speculaaspoppen en Kruidnoten uit de kast



Chef-kok Ramon Brugman kan het in deze tijd van het jaar niet laten. Als rasechte koekenbakker stort hij zich op het maken van sinterklaassnoepgoed. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Ramon laat zien hoe je een speculaaspop maakt, hoe je borstplaat goed laat lukken en hoe je verrukkelijke kruidnoten maakt. Je hebt nog een paar dagen voor sinterklaasavond, dus: aan de slag!4 personen

Ingrediënten voor Borstplaat, speculaaspop en kruidnoten

Ingrediënten van borstplaat

  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 80 ml slagroom
  • 25 gr boter
  • 1 vanille peul

Ingrediënten van kruidnoten

  • 100 gr boter
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 15 ml karnemelk
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 7 gr speculaaskruiden
  • 1 gr zout

Ingrediënten van speculaaspoppen

  • 130 gr donkere basterd suiker
  • 130 gr boter
  • 2 biscuitjes
  • 20 ml karnemelk
  • 2 gr zout
  • 210 gr bloem
  • 14 gr speculaaskruiden
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 eitjes (om mee te strijken)
  • zakje halve amandelen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst de borstplaat. Doe de suiker, de merg van de vanille en de room in een pannetje en breng aan de kook. Kook dit tot 120 graden. ​

  2. 2

    Haal het pannetje van het vuur en roer hier de boter doorheen. Schep daarna met een lepel kleine hoopjes op een velletje bakpapier. Laat goed afkoelen.

  3. 3

    Maak nu de speculaaspoppen. Verkruimel de biscuitjes en doe daar de karnemelk op.

  4. 4

    Doe de boter en suiker in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg daar de biscuit/ karnemelk bij. Meng goed door elkaar. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

  5. 5

    Kneed het deeg even soepel. Strooi wat bloem in de poppenplank en tik dit er weer uit. ​

  6. 6

    Maak van een stukje deeg een rolletje die net zo lang is als de poppenplank. Duw het deeg in de plank en snij met een mes het overtollig deeg eraf. ​

  7. 7

    Tik nu het deeg uit de plank en leg de pop op een bakplaat. Bestrijk het deeg met een beetje eistrijksel. ​

  8. 8

    Decoreer de pop met de amandelen en strijk het nog een keer met ei. Bak ze af op 170 graden ongeveer 18 minuten.

  9. 9

    Maak nu de kruidnoten. Verwarm de oven op 160 graden. Doe de suiker met boter en karnemelk in een kom en meng goed door elkaar. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, speculaas kruiden en zout toe. Meng goed door elkaar en laat een uur opstijven.

  10. 10

    Kneed het deeg soepel. Rol er nu een lange pil van en snijd deze in gelijke stukjes. Maak van de stukjes bolletjes en leg ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 18 minuten gaar.

Eet smakelijk!




Artikel links



Geplaatst op 02 december 2018 07:45 en 498 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
02 dec 2017 06:24
Zo kwam dus Ramon 3 recepten afleveren voor het Sinterklaasfeest. buiten de chocoladeletter van Droste Melk ben ik gek op borstplaat. zelf maken

Weerhier  
02 dec 2018 18:12
Weer eens wat anders, ook al jaren geen last van, te zoet voor dialyserenden, een plaat voor de borst en happen maar !
_





_
Catharina71  
03 dec 2018 07:23
Zelf dacht ik bij de uitslag van het bloed ook er weer wat bij te hebben, is het net weer wat anders en dat niet verwacht.n jij vandaag weer. hus cardioloog vandaag.