Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Zandvoortse sloppies 3 (24)
_
Beestenspul (35)
_

Strand Katwijk (43)
_
2-daagse Spaubeek > Sittard 3 (32)
_

11 december 2017 sneeuw (34)
_
De blauwe of de groene kathedraal (15)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Heel Holland Bakt



Ingrediënten

Bereidingswijze

250 gram bladerdeeg

Banketbakkersroom

250 milliliter melk

0,50 vanillestokje

25 gram suiker

25 gram custardpoeder

Soezenbeslag

100 gram water

50 gram boter

50 gram patentbloem

100 gram eieren

snufje zout

Chocoladefondant

300 gram fondant

200 gram pure chocolade

eetlepel cacaopoeder

75 gram water

Samenstellen

12 kersen

300 gram room 40%

30 gram suiker

Malakoffs

Zoals Robèrt zegt: “Een Bossche bol, maar dan anders.” Deze donut-soes heeft een krokant bladerdeegvoetje en is gevuld met banketbakkersroom.

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Extra nodig:

  • 1 spuitzak + gladde spuitmond 11 (soezenbeslag en banketbakkersroom)
  • 1 spuitzak + gekartelde spuitmond 11 (slagroom)
  • Ronde steker (8cm)
  • Eventueel siliconenmatje
  • Bakpapier
  • Plasticfolie

Bereidingswijze:

  • Robèrt heeft zijn bladerdeeg van tevoren gemaakt. Je kan prima kant en klaar bladerdeeg kopen maar zelf maken kan ook. Met dit tompoucenrecept heb je het zo onder de knie.
  • Rol je bladerdeeg naar alle kanten toe uit.
  • Leg het op een met bloem bestoven werkbank of een siliconenmatje en prik stevig in (dat kan natuurlijk ook met een vork), dit voorkomt dat het deeg teveel omhoog komt.
  • Steek 12 dunne plakjes uit van 8 cm doorsnede. De overige plakken kunnen de vriezer in voor een volgende keer.
  • Smeer een beetje water op de bakplaat, dat is alles wat dit ‘boterige’ deegje nu nodig heeft.
  • Bak ze een minuut of 10 à 12 zodat ze halfgaar worden in een oven van 180 graden.

Banketbakkersroom:

  • Meng de maïzena met een scheutje van de melk tot een papje.
  • Overige melk, suiker en vanillestokje en merg gaan in een pannetje op het vuur. Als het bijna kookt, giet dan een scheutje warme melk bij het maïzenapapje en roer even goed door. Giet vervolgens terug in het warme pannetje en zet terug op de warmtebron. Blijf doorroeren en stort uit om af te koelen. Dek af met plasticfolie.

Soezenbeslag:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en klop de eitjes los.
  • Een mooie stelregel voor dit beslag: de vochtige bestanddelen zijn altijd twee keer zoveel als de droge bestanddelen.
  • Verwarm de boter met het water in de pan, als dat gesmolten is: haal de pan van het vuur. Voeg nu bloem in een keer toe. Roer goed door tot de bloem is opgenomen, daarna mag de pan terug op het vuur. Blijf doorroeren.
  • Giet het geheel nu over in een andere pan of kom (dit voorkomt dat de eieren gaan stollen). Voeg de helft van het ei toe. Roer door, als het gaat binden mag de rest erbij. Blijf goed doorroeren. Stort in een spuitzak met spuitmond 11.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg de bladerdeegplakjes erop met wat eerst de onderkant was naar boven voor een mooi glad deeg oppervlak.
  • Spuit een ring van soezenbeslag op het bladerdeeg plakje.
  • Bij het inschieten kan de oven terug naar 200 graden. Bak de soezen gaar in ongeveer 20 minuten. Haal ze direct van de warme bakplaat af als ze gaar zijn.

Chocoladefondant:

  • Verwarm de fondant met de cacaopoeder in een pannetje. Breng aan de kook en laat zo’n 2 à 3 minuten staan.
  • Haal van het vuur af en voeg de chocolade in delen toe.

Samenstellen:

  • Klop de slagroom met suiker op smaak.
  • Klop de banketbakkersroom even los (haal het vanillestokje eruit). Stort in de spuitzak.
  • Glaceer je soes met chocoladefondant door ze er even in te dopen en met korte schokjes (zodat de chocolade er goed afdruipt) omhoog te brengen.
  • De soes doorsnijden of voorzichtig lostrekken en vullen met banketbakkersroom.
  • Sluit de soes.
  • Spuit er vervolgens met slagroom een rozet op en maak af met een kersje.






Geplaatst op 07 oktober 2017 05:46 en 416 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
07 okt 2017 05:47
Pft, moeilijk is al gezegd, morgenavond dus. ik kijk wel naar Penoza

Ofsen  
08 okt 2017 12:10
We kijken nooit naar dit programma. een blik geworpen, traag.....
_





_
Catharina71  
08 okt 2017 12:13
Wij kijken naar de andere kant Penoza...maar als je van bakken houdt en om recepten verlegen zit, nis mis mee René toevallig het thema van vandaag over zoet....heeft mijn middelste voor ons koekjes gebakken. zo zie je alles komt weer samen.