Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catrien, de Vreemde Vrije Vroege Vogel
Mijn leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

Catharina71
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen



VOOR DE TWEEDE KEER
16 juni 2019 08:34

Aan de boemel
16 juni 2019 08:04

De Belastingdienst ....
16 juni 2019 07:55




Fotoboeken


Sittard (51)
_
Station Amstelveen (32)
_

Beeldentuin Buitenplaats Jan en Joke 2 (44)
_
De Vlinderhof (32)
_

Scheepjeskerk (36)
_
Boulevard en havenhoofd (41)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.

Hera
09 april 2019 20:41
_
Ha jarige Catharina, van harte gefeliciteerd, geniet maar van je verjaardag. Je had er wel een mooie dag voor he.

Catharina
09 april 2019 16:59
_
Huh ik dacht dat mijn verjaardag niet te zien was maar toch dus. toch leuk dat je dat hebt ontdekt geen idee of iedereen dat kan zien. op Facebook zien ze het blijkbaar wel....maar bedankt hoor. ik zit nog middenin het feestgebeuren. min of meer dan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 19:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door heelie om 19:06
_
Heelie Online

Door elvira om 19:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 19:04
_
Elvira Online

Door Adamm om 19:03
_
Adamm Online

Door RoeldeHaan om 19:02
_
RoeldeHaan Online





_

Andere artikelen



Sachertorte (origineel recept)





Ingrediënten voor 12 personen
140 gram bloem
140 gram roomboter
160 gram suiker
180 gram pure chocolade (70% cacaobestanddelen)
8 eieren
30 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
200 gram abrikozenjam (bij voorkeur Marillenmarmelade)
200 gram pure gesmolten chocolade
50 gr echte boter

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Splits de eieren en smelt de pure chocolade "au bain Marie" of in de magnetron. Laat de chocolade weer afkoelen tot ongeveer 45 graden. Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker tot een romige massa. Voeg de gesmolten chocolade er bij en mix het geheel goed door. Voeg de eieren 1 voor 1 onder voortdurend kloppen erbij. Klop het eiwit samen met de 30 gram poedersuiker tot mooie witte glanzende stijve pieken. Voeg het eiwit bij de chocolademassa en spatel het voorzichtig onder elkaar. Meng de bloem en de bakpoeder goed door elkaar en zeef deze boven de kom. Spatel de bloem nu voorzichtig er onder. Zorg dat de bloem volledig is opgenomen maar zorg er ook voor dat dit niet te lang duurt. Het moet een zeer luchtig geheel blijven.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in (bestrooi deze eventueel met wat bloem) Giet het geheel in de spingvorm. Zet de springvorm, net onder het midden, in de oven en laat deze, gedurende eerste 10 minuten, duimbreed open staan. Sluit hierna de oven en zet de thermostaat op circa 160 graden. Bak de taart gedurende 50 minuten verder af. Neem de taart uit de oven, ontvorm de biscuit en laat ze op een taartrooster volledig afkoelen.

Snij de taart in de breedte door de helft. Doe de helft van de jam hierop en leg de boven en onderzijde weer op elkaar. Bestrijk met de rest van de abrikozenjam de zijkanten van de taart ( niet de bovenkant bestrijken ). Smelt de overige 200 gr chocolade en voeg de 50 gr boter toe. Roer goed door en giet deze over de afgekoelde taart. Traditioneel wordt op de taart met melkchocolade in schoonschrift- het woord "Sacher" geschreven.

Serveertips
De taart smaakt het best bij een serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden

https://www.facebook.com/jolandasbakhuisje/
www.jolandasbakhuisje.be






Geplaatst op 05 augustus 2017 11:07 en 211 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina71  
05 aug 2017 11:09
Een lekker bommetje

Ofsen  
05 aug 2017 13:27
Heerlijk. vaak gegeten in Duitsland of Oostenrijk ?
_





_
Catharina71  
05 aug 2017 13:35
Ja ik in Oostenrijk....wintersportvakanties. ik word echt gefrustreerd door die fotoboeken wat niet lukt. bij jou en Gerard ook niet weet ik, zag net je prikker. en het blijft maar stil wat de leiding betreft. nog niks veranderd. een van de redenen dat ik van 50plusser was afgegaan. waardeloos die service hier. ben je nog wel betalend lid. spijt begin alweer te komen.

Ofsen  
05 aug 2017 15:05
Ja dat ben ik. 3 mnd geleden schreef ik ook en kreeg toen pas bericht. ik ben Thijs wel geschreven maar verwacht dan ook niet snel antwoord. voorlopig plaats ik dus niets. alleen prikbord dan. goed weekend.
_





_
Catharina71  
05 aug 2017 16:27
Dus hij is er nog steeds. misschien met vakantie maar ik vind het niet kunnen dan moet er sowieso een vervanger zijn. ik doe het nu op de andere manier. staat dan wel onder je persoonlijke homepage en ook de link kun je bij je blog wel gebruiken René